براساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت، دخانیات سالانه 6 میلیون قربانی می گیرد که بیش از 600 هزار نفر از این قربانیان، افراد غیر سیگاری هستند که به دلیل قرار گرفتن در معرض دود سیگار سایرین، جان خود را از دست می دهند. اگر راهکارهای جدی و موثرتری برای کاهش استعمال دخانیات صورت نگیرد، تا سال 2030 میلادی، سالانه تعداد مرگ و میر ناشی از استفاده از دخانیات به بیش از 8 میلیون نفر می رسد که حدود 80 درصد از این تعداد مرگ و میرهای قابل پیشگیری در کشور های با درآمد کم و متوسط رخ می دهد. ترک سیگار مهمترین قدمی است که سیگاریها میتوانند در جهت بهبود طول عمر و کیفیت زندگی خودشان بردارند. از جدیدترین و موثرترین روش های ترک سیگار که پزشکان توصیه می کنند مصرف داروی وارنیکلین می باشد که که دارای عوارض جانبی کم تر و مکانیسم اثر متفاوت نسبت به سایر داروهای ترک سیگار می باشد.
با وارنیکلین آشنا شوید
هنگامی که سیگار می کشید نیکوتین به مغز فرستاده می شود تا به گیرنده های نیکوتینی متصل شود، در نتیجه ماده شیمیایی به نام دوپامین ترشح می شود که سبب احساس لذت و خوشی می گردد. با کاهش میزان دوپامین، تمایل فرد به مصرف سیگار افزایش مییابد.
وارنيكلين جديدترين داروي ترك سيگار مي باشد كه از طريق مهار گيرنده هاي نيكوتيني تمايل فرد به كشيدن سيگار را كاهش مي دهد. اين دارو همچنين در سطوح پایين تر نسبت به نيكوتين، باعث تحريك ترشح دوپامين و كاهش عوارض ناشي از ترك سيگار مي شود. بنابراین عملکرد وارنیکلین با سایر داروهای موثر ترک سیگار متفاوت است. دوره درمان سه ماهه است که می تواند تا شش ماه ادامه یابد. (12 تا 24 هفته)
